Дочек ђака првака

Почетак сваког септембра у ОШ ”Саво Јовановић Сирогојно”, као и у издвојеним одељењима, означава радост учења, нових пријатељстава, одрастања живота у школи, а то је све посебно важно првацима, новој генерацији ученика која увек изнова подмлађује школу.

Тако  је и овог трећег септембра 2018. године нова генерација ђака првака први пут села у школске клупе, упознала вршњаке и што је најважније, сусрела се са својим учитељицама.

Овај заиста посебан дан обележили су ученици млађих разреда припремивши свечану приредбу поводом пријема у први разред нове генерације ученика у школској 2018/2019. години. Занимљивим, шаљивим, али и рецитацијама и песмама озбиљније садржине, ученици млађих разреда су покушали нашим малим ученицима  да приближе суштину поласка у школу у којој их поред учења очекује и дружење, игра и забава. На тај начин ђаци прваци ће школу прихватити као другу породицу и схватити да су управо и претходни ученици били у истој ситуацији и стекли нова сазнања која ће се преносити кроз генерације.

Овако охрабрени, али помало узбуђени прваци, кренули су ка учионицама у један нови животни почетак.