Еко вашар

На позив ОШ „Димитрије Туцовић“ наша школа је од ове године учесник Еко вашара.  У припремању радова су учествовали сви ученици од првог до осмог разреда на часовима чувара природе, биолошко-еколошке секције, часова одељенског старешине, ликовне културе. На часовима пројектне наставе у првом разреду ученици су заједно са својим родитељима припремали одређене радове који су овде изложени-сушени чајеви, кифлице, сок од зове, тако да није само рециклажа у питању већ и природни материјали.

Продајно место и овога пута било је у парку у Чајетини, где су постављене тезге препуне различитих производа  са симболичним ценама. Одушевљење свих учесника је било очигледно, нарочито деце, која су крајње озбиљно схватила своју улогу па су нам као прави трговци са задовољством представили свој асортиман.

Претходних година је ова манифестација имала хуманитарни карактер, а ове године ће средства добијена продајом радова  све образовно – васпитне установе са територије општине Чајетина искористити за своје потребе.