Квиз знања Здравко – победничка екипа ученика од петог до осмог разреда наше школе

Дом здравља у Чајетини други пут је организовао квиз знања деце о здрављу под називом „Здравко“ у сусрет  Светском дану здравља који се обележава 7. априла. Најуспешнији у квизу где су сви учесници проглашени за победнике били су ђаци из Мачката и Сирогојна.

Циљ организатора био је да деца кроз игру и дружење науче да је здравље највеће богатство и да га треба чувати. „Највећи нам је циљ да деца науче нешто ново о здрављу, да видимо колико тренутно знају. Врло смо задовољни. Шаренолик је програм у самом квизу, од питања до игара у којима они заиста уживају и добијају поене, и ове године је знање пресудило. Код деце је најбоље кроз игру да усвоје неко знање. Ми смо управо то сада урадили, покушали смо да науче неке нове ствари из области здравља,“ том приликом је истакла др Гордана Бојовић, организаторка квиза „Здравко“.

Питања за млађу групу су подразумевала препознавање здравих намирница и животних навика, а занимљив задатак је био да открију пушаче по мирису. Нашу школу представљали су Вељко ВидићАндреј СујићМарко Стаматовић и Бошко Бојовић.

Код категорије ученика од петог до осмог разреда питања су била нешто тежа, и такође су се тицала  делова људског организма и њиховог правилног одржавања, а пробали су и наочаре које симулирају лоше ефекте опијата на вид. Победничку екипу наше школе чинилe су Милица РистовићЛидија БојовићАнђела Ћалдовић и Кристина Крејовић.

Честитамо ученицима и наставницима на постигнутим резултатима.

Видео можете погледати овде: https://www.youtube.com/watch?v=WwNRJH5esUU