Обавештење за ученике старијих разреда

 

Екскурзија за ученике старијих разреда на Сребрно језеро  биће реализована  у недељу и понедељак 12. и  13. маја. Полазак ученика у недељу биће реализован по следећем распореду:

  • Ученици из Љубиша до Сирогојна биће превезени школским аутобусом .  На мосту у Љубишу ученици треба  да буду  до 5 часова и 55 минута. Полазак ученика из Љубиша је у 6 часова  а из Гостиља у 6 часова и 10 минута.
  • Ученици који полазе са Владаја  треба да чекају школски аутобус  у 6 часова и 20 минута.
  • У Сирогојну ће аутобус  бити постављен у 6 часова и 30 минута и у исто време ће бити прегледан  од стране полицијских службеника из Чајетине. Ученици који полазе из Сирогојна треба да буду испред школе у 6 часова и 45 минута. Полазак аутобуса из Сирогојна је у 7 часова. Ученици који полазе из Трнаве треба  да буду на трнавској  раскрсници такође у 7 часова. Ученици који чекају аутобус у Рожанству треба да буду испред школе у Рожанству у 7 часова и 10 минута.

 

Наставници  који путују са ученицима су: Мијаило Стаматовић, Марија Цветић, Дарко Василијевић, Ивана Тодоровић и Славица Росић.

Ученицима је  у путу обезбеђен и лекар Дома здравља из Чајетине др Гордана Бојовић, као и лиценцирани туристички водич.

Пре поласка и  уласка у аутобус вођа пута наставник Мијаило Стаматовић ће по  списку прозвати  све ученике путнике.

Време повратка са екскурзије очекује се у понедељак  13. маја око 20 часова. Распоред повратка ученика биће реализован по договору разредних старешина, вође пута и возача аутобуса. С обзиром да се повратак очекује у вечерњим сатима препорука разредним  старешинама је да  преузму контакт телефоне родитеља ученика како би могли благовремено да их обавесте о времену повратка.

 

Савети за ученике

С обзиром да су тренутни  временски услови неуобичајени за ово доба године  молимо ученике да се за екскурзију  у погледу одеће и обуће припреме у складу са временским приликама. У недељу, након што се ученици сместе у хотел биће им  обезбеђена  вечера, тако да је веома важно да ученици са собом понесу нешто од хране и освежења  за доручак и ручак. Такође, важно је да ученици са собом понесу приручну апотеку у погледу лекова за мучнину, или пак других  лекова уколико им је од стране лекара  преписана нека терапија.

Молимо све ученике да воде рачуна о понашању и о хигијени у току боравка на екскурзији, као и о поштовању правила које су пред њих поставиле одељењске старешине. Такође веома је важно да за време боравка у другој средини развијају  пријатељство и другарство, жељу за новим сазнањима о знаменитостима и природним лепотама наше земље,  као и да брину о очувању животне средине где год се буду налазили. Свако непримерено  понашање на екскурзији као што су задиркивања, исмејавања, свађе, ударања  конфликти, итд.  По повратку са екскурзије, у школи ће бити оштро санкционисано и утицаће на оцењивање владања ученика за крај школске године. Сматрамо да је екскурзија лепа  прилика за све  ученике да  учвршћују своја другарства, а не да користе одлазак  на екскурзију да би друге узнемиравали, ускратили им уживање и покварили најлепше успомене у току школовања.

Свим ученицима и наставницима старијих разреда у име школе желим пријатан боравак на екскурзији.

                                                                                                               Директор школе

                                                                                                             С. Мићовић