Пажљивкова смотра

Агенција за безбедност саобраћаја  у сарадњи са локалним Саветом за безбедност саобраћаја општине Чајетина , реализовала је пројекат под називом “Пажљивко” у који су се укључиле све основне школе на подручју  чајетинске општине као и ПУ “Радост” из Чајетине. Пројекат је осмишљен и   реализован као такмичење  на тему “Шта знам о саобраћају”  а само такмичење је подељено на три нивоа: школски, општински и републички ниво, и то у три узрасне категорије: категорија претшколаца и ученика 1. и 2. разреда.

Школско такмичење  у нашој школи   је одржано 1. марта 2017. године. По  три ученика из све  три узрасне категорије,  који су показали најбоље резултате на школском такмичењу  су  као екипе представљали нашу школу на општинском такмичењу  које је одржано 10. марта у КСЦ Чајетина. За сваког ученика који је учествовао на школском такмичењу биле су обезбеђене дипломе.

На општинском такмичењу у оквиру сваког узраста биле су по 4 екипе и то : екипе школе из Чајетине, Златибора, Мачката и Сирогојна.

Нашу школу на општинском такмичењу су  представљали најуспешнији ученици у појединим категоријама и то:

Предшколски узраст  су   представљали :

  1. Ана Меловић
  2. Небојша Лазовић
  3. Марија Мићић

Први разред  су прдстављали :

  1. Вељко Тошић
  2. Марко Стаматовић
  3. Андријана Петровић

Други разред

  1. Бошко Бојовић
  2. Анђела Дедовић
  3. Данило Сујић

На општинском  такмичењу  ученици 1. разреда су освојили прво место и тако се директно пласирали на републичко такмичење, ученици 2. разреда  су освојили  друго место, док су  предшколци освојили  треће место. За све ученике биле су обезбеђене  дипломе и занимљиве награде у виду   енциклопедија  на тему саобраћаја.

Екипе које су у својој категорији освојиле прво место на општиској смотри директно су се пласирале на Републичко такмичење које је  одржано 19. марта  у Врњачкој Бањи. Наша трочлана  екипа  ученика 1. разреда на републичком такмичењу је  освојила  3. место.

Подршку екипама су давали и ученици са транспарентима који су били одабрани за навијаче. Надамо се да ће се овај пројекат наставити и да ће наши ученици следеће године  бити још успешнији и показати  завидне резултате.