Реч психолога: Савети за ученике – Како организовати време током пандемије Корона вирусом?

Драги ученици,

-Тренутно смо сви забринути за новонасталу ситуацију и сви бринемо за своје здравље. Принуђени смо да останемо код куће, и тако заштитимо и себе и друге.

-Будите стрпљиви, све ће ово проћи. Немојте се много оптерећивати вирусом. Одрасли се баве тиме и на путу су да пронађу вакцину. Ваш задатак је да следите  упутства која добијате од ваших родитеља, наставника, лекара…

Ево још неких предлога како да употпуните своје време и да се боље организујете:

-Устаните у оно време у које сте устајали када сте ишли у школу. Обуците се, умите се, доручкујте и припремите се за наставу на РТС каналима.

-Пратите редовно наставне садржаје на РТС каналима, у зависности од тога у које време почињу, односно за који разред. Оним ученицима којима РТС часови почињу касније, могу да се у раним преподневним часовима баве израдом домаћих задатака од претходног дана.

-Сарађујте са својим наставницима и одељенским старешинама и трудите се да редовно извршавате своје школске обавезе. Тако ће вам бити лакше да се прилагодите школи и школском животу када се поново вратите у школске клупе.

-Помозите родитељима у кућним пословима-распремите собу, поставите прибор за јело… Играјте се са својим  укућанима, смејте се и забавите се…

-Погледајте неки добар филм, прочитајте неку добру књигу-тако ће вам време брже проћи, а уз то ћете радити на свом образовању (проширити постојећа знања, усвојити нова, обогатити речник…)

-Разговарајте са својим другарима путем друштвених мрежа…

-Обавезно радите вежбе у кућним условима, да би били физички активни. Немојте дозволити да се „олењите“ .

-Оно што је најважније разговарајте са својим укућанима; тражите објашњена за оно што вам није јасно, слободно причајте о својим страховима, недоумицама…

-Уколико не наилазите на  разумевање родитеља или вам не дају јасна објашњена можете се обратити психолошкој служби наше школе путем мејла:

jelenaskodric81@gmail.com   ,    marijasuboticmasa@gmail.com

 

БУДИТЕ ЗДРАВИ-ЗАШТИТЕ СЕБЕ И ДРУГЕ, ОСТАНИТЕ КОД КУЋЕ!